Boblereise med Fondberg tirsdag 26. august

Velkommen til en boblende kveld på Sabaki! Sammen med Fondberg vil vi ta turen gjennom Europas beste bobler, og kveldens gjester vil få smake alt fra cava, cremant til champagne!

Dato: tirsdag 26. august
Tidspunkt: 18.00
Pris: 1395,- per person
Inkluderer: 6 viner, 4 retter, kaffe og petits fours.
Se menyen her.

Benjamin Trainer fra Fondberg: Benjamin begynte å jobbe i restaurantbransjen som purung student. Planen var egentlig å bli arkitekt, men han fant fort ut at hjertet lå mer i det gastronomiske enn  i det estetiske fagfeltet.

Benjamin ble headhuntet inn i importørdelen av bransjen etter å ha gått gradene i Oslos restaurantverden. Han er lidenskapelig opptatt av gode smaker og formidlingen av dette til folk flest.

Kredittkort legges inn som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 3 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 800 kr per person. Ved kansellering samme dag eller dersom dere uteblir fra dette arrangementet debiteres 1395,- kr per person.

INFORMASJON OM PRODUSENTENE:
Rotari

Info kommer

Gusbourne

 I takt med klimaendringene endrer også mulighetene seg for å lage kvalitetsvin utenfor allfarvei. Dette er noe som sørkysten i England i dag nyter godt av. 

 Gusbourne regnes som den fremste produsenten av Engelske musserende viner, og ble etablert av den sør-afrikanske kirurgen Andrew Weeber i 2004. Han skulle besøke sin datter i Kent, i et hus John de Goosbourne hadde hatt tilhold i – og fant at dette var det perfekte stedet for høykvalitets musserende vin i fremtiden. Klimaet her er som Champagne for 25 år siden og vinmarkene ligger i det tørreste området i landet.  Weeber kjøpte eiendommen på 143 hektar som hadde historie tilbake til 1410. Og navnet ble nettopp Gusbourne. De første 20 hektar ble plantet med druene pinot noir, chardonnay og pinot meunier. Det ble ikke plantet champagne kloner, men Burgund-kloner av både chardonnay og pinot noir. I dag besitter eiendommen ca 100 hektar i Kent og i West Sussex.

 Juve Y Camps

Juvé y Camps er ledende produsent av Gran Reserva Cava. Dette er kremen av Spanske bobler, er laget av økologiske druer og modner hele fire år i kjelleren før de slippes på markedet. 

 La Chablisienne

Kommer inf0

Bodegas Rezabel

Info kommer

 Diebolt-Vallois

Info kommer

MENY:

Aperitiff
Reserva De La Famila Brut Nature Cava, Juvè Y Camps, 2019

*

Sushi Mix
Vin:
Rotari, Brut Reserva, 2019
La Chablisienne, Crémant de Bourgogne, NV

*

Fried Dim Sum
Vin:
Rezabal Brut Nature, Bodegas Rezabal, NV

*

Tempura Salad
Vin:
Diebolt-Vallois, Blanc de Blancs Brut , 2022

*

Prawn Curry
Vin:
Gusborne Estate Limited, Blanc de Noirs , 2019

*

Petits Fours og kaffe